Att sluta röka är för många rökare ett mål, men det är också något som kan upplevas som en ouppnåelig dröm. Rökningens negativa konsekvenser är väl kända, men trots detta är det svårt att utan rätt stöd och hjälpmedel hitta en väg ur ett nikotinberoende. Metoderna för den som väl har bestämt sig för att sluta röka är många och varierade, men tyvärr slutar alltför många försök i ännu ett brustet nyårslöfte. Hur gör man för att kunna upparbeta tillräckligt med motivation, för att projektet ska gå i mål?

Det många uppger som två av de främsta skälen till att man misslyckas med att sluta röka, är att man saknar det sociala sammanhanget som rökare delar och även känslan av att hålla en cigarett i handen. Att få ta en rökpaus tillsammans med andra, eller bara få en möjlighet att gå ut på balkongen och röka en stund, är det som för många är svårast att skiljas ifrån. Naturligtvis är själva nikotinberoendet en annan viktig faktor, men kanske är den sociala faktorn ännu viktigare.

Moderna metoder för den som vill sluta röka.

Nikotintuggummin trodde många skulle revolutionera rökavvänjningen, men de löste ju inte både det fysiska begäret till nikotin och det sociala behovet kring rökning. Finns det någon väg för den som bestämt sig för att sluta röka, men som inte vill skiljas från sina sociala stunder på balkongen?

Absolut finns det smarta vägar och lösningar på marknaden idag! Svaret på mångas frågor skulle kunna vara en finurlig uppfinning, som kombinerar känslan av att hålla en cigarett i handen med känslan av att dra i sig rök. Den här smarta lösningen kallas el-cigarett eller kort och gott e-cigg. Det finurliga är att röken inte stör de omkring dig, eftersom den består av vattenånga och att mängden farliga ämnen i produkten inte på något vis är jämförbar med mängden farliga ämnen i en vanlig cigarett. Du kan välja att trappa ned på nikotininnehållet, eftersom du själv väljer vilken vätska el-cigaretten ska laddas med. Vätskorna finns med olika smak och både med och utan nikotin, allt för att ge dig en enklare väg till att äntligen bli fri.